collectie hoedenblokken

Na 30 jaar op de beurs te hebben gestaan met hoeden, ben ik nu min of meer gepensioneerd en is er tijd en ruimte om andere dingen te doen. Eind jaren ’80 ben ik dameshoeden gaan maken en vanaf dat moment heb ik altijd een passie gehouden voor hoeden en het hoeden vak. In die periode ben ik begonnen met het verzamelen van vintage dames- en herenhoeden. Zij waren een grote bron van inspiratie. Deze hoeden verkocht ik op diverse oldtimer beurzen in binnen- en buitenland. Een passende hoed voor in de oldtimer en daar heb ik heel wat mensen blij mee gemaakt.

Van het een kwam het ander en ik ben op verzoek hoeden gaan maken voor de dames die een praktische en modieuze hoed wilden in de open auto. Deze hoeden waren bijna niet te vinden. Zo ontstonden mijn Greta Garbo hoed en de Grace Kelly sjaal. Na 30 succesvolle jaren ben ik gestopt met mijn hoedenverkoop. Ik besloot geen beurzen meer te doen, maar meer hoeden te gaan maken, eigenlijk puur voor mijn plezier.

In de zomer van 2020 ben ik aan een omslag begonnen. Alle hoeden en gereedschappen heb ik in mijn handen gehad en mijn passie blijkt helemaal niet verdwenen. Mijn grote collectie vintage hoeden blijkt een onuitputtelijke bron voor inspiratie.

Ik ben doorgegaan met mijn vintage herenhoeden. Prachtige herenhoeden van het mooiste vilt. Ik ga door met mijn hoeden en ideeën die altijd zijn blijven liggen omdat je als ZZP’er niet alles kunt doen wat je wilt. Naast het renoveren maak ik nu nieuwe modellen en het leukst vind ik om een traditionele vintage hoed om te bouwen tot een nieuw model, met een nieuwe en/of moderne uitstraling.. Dit doe ik op de traditionele manier en gebruik hiervoor mijn collectie historische hoedenmakers gereedschappen.

Na 30 jaar is het nog steeds een prachtig vak.